DYNAMITSKIPPERENS SØNNER

DYNAMITSKIPPERENS SØNNER

Dynamitskipperens Sønner er sønner af sømænd og vokset op med skipperviser, somblev serveret med modermælken og skipper-pilsnerne.Repertoiret er de klassiske skipperviser spillet på en autentisk og ikke”popificeret” måde. Vi er alle professionelle musikere, som blot harkærligheden dybt ankret i denne særlige gren af folkemusikken.Vi ærer vores fædre ved at føre traditionen videre gennem generationerne, forsømandsmusik er en sikker vinder, når det gælder våde fester og gode anekdoterfra havet.

De spiller på alt, hvad de kommer i nærheden af - om det så er skeer, maveorgel eller vaskebræt. Derfor vil man opleve et liv på scenen uden sidestykke. De roterer mellem trommesæt, harmonika, rumstérstang, banjo, saxofon, melodika, mundharpe og guitar, og så synger de alle 4. Det er et orkester uden frontfigur, og alle er med til at skabe en stemning, hvor man slår sig løs med alle, der er til koncerten. Hvis vi kan få publikum til at brøle lige så højt som os selv, så har vi ramt den lige bagi!

 

Alle 4 sønner er uddannet på rytmisk konservatorium og flasket op med skipperviser. Dynamitskipperen er faktisk en virkelig person, nemlig pensioneret kaptajn Peter Haaber, der er far til Anders Haaber fra orkesteret. Alle i orkesteret er velbevandret i genren folkemusik fra adskillige forskellige orkestre og mestrer kulturen omkring musikken, der får publikum ”rundt på gulvet” i bogstaveligste forstand.